Jumat, 10 April 2015

Fresh Strawberry Bread

I LOVE STRAWBERRY VERY MUCH....
Memakan strawberry langsung, di buat selai, jus strawberry, puding, cake, dan sekarang saya mau membuat roti dengan strawbeery yang segar. Roti yang empuk dipadu dengan strawberry yang segar sebagai menu sarapan atau pun ngeteh sore enak juga. 

Saya sudah lama menemukan resepnya dari daily delicious. Dengan bahan yang mudah dan murah. Bagi anda yang tidak punya mixer untuk membuat roti seperti saya, tidak masalah kalau sedikit mengeluarkan tenaga untuk menguleni roti sampai kalis dan menghasilkan roti yang kita inginkan. Itung-itung olahraga tangan, tidak setiap hari juga kita berjibaku dengan adonan roti. Yang penting hasilnya memuaskan.

Yuk kita lihat resepnya...

Fresh Strawberry Bread

Ingredient :
Bread
345 gram all purpose flour
45 gram granulated sugar
1 stp salt
2 tsp instant yeast
110 gram water
70 gram milk
40 gram unsalted butter 
1 egg

Filling
250 gram strawberries, hulled and cut pieces
70 gram granulated sugar
2 tbsp corn starch

Icing
Icing sugar
Water

How to Make
  1. Filling. Mix the strawberry pieces with sugar and corn starch. Put in the freezer 1-2 hours before using.



  2. Mix the flour with sugar and yeast. Put the salt into the bowl and whisk to combine.

  3. Mix the water, milk and egg together, then pour into the bowl.
  4. Mix with a spatula until moist.

  5. Pour into the work surface and knead until smooth
  6. Mix ini the butter, knead until smooth.
  7. Place the dough into a bowl (brush it with butter). Cover with damp tea towel. Let the dough rise for 1 hour.

  8. When the dough rise until double in size. Line 20x20 cm square pan with baking paper remove from the bowl and roll into rectangular shape. Place the filling on top of the dough. Roll into cylinder then cut into pieces.



  9. Place the dough into the prepared pan. Cover with damp tea towel. Let the dough rise until double in size 2 hours. Bake in preheated 180'C oven for 30 minutes or until golden brown. Let the bread cool to room temperature. Drizzle over the bread and let the icing sugar set.


Maaf tidak saya translate takut salah.

Selamat mencoba *-*

Tidak ada komentar:

Posting Komentar